Četvrtak, 11.10.2012.

13:40

Novinarki B92 nagrada "Simensa"

Kompanija "Simens" proglasila pobednike takmičenja za novinare "Korak ispred vremena - inovacije koje su promenile svet". Među pobednicima i novinarka B92.

Izvor: B92

Default images

Pobednici ovogodišnjeg Simensovog novinarskog takmičenja su Mijat Lakićević, koji je nagrađen za tekst "Biomasa: naša zabluda ili šansa", novinarka Blica Marijana Krkić, za tekst "Srpski softveri za upravljanje francuskim tehnikama" i Jadranka Bugarski s televizije B92 za prilog o smanjenju zagađenja vazduha.

Kako se navodi u saopštenju, nagrađeni radovi, prema oceni stručnog žirija, najpotpunije osvetljavaju problematiku energetike, zelenih tehnologija, softvera, a istovremeno na prijemčiv način objašnjavaju najširoj javnosti sve izazove savremenog načina življenja.

Dodaje se da će plakete najuspešnijim novinarima biti uručene u novembru, na centralnoj proslavi obeležavanja 125 godina prisustva "Siemensa" u Srbiji.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je ukupno 50 tekstova i televizijska priloga, koji su objavljeni od 1. marta do 1. septembra 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: