Noćne straže na grobljima

Lokalne vesti - Četvrtak 11.10.2012 - 12:38

Šapranačko i Bunuševačko groblje u Vranju ovih dana su učestala meta vandala, kažu nadležni.

Šapranačko groblje Šapranačko groblje
Pored skoro svakodnevnih sitnih uličnih krađa, obijanja radnji do provale stanova, sve je više i onih koji bi do dinara preko krađe na grobljima.  
 
Kako kažu nadležni, krade se bukvalno sve, od kapija, vaza i klupa do mesinganih slova  sa spomenika.Ukradeno se posle prodaje kao sekundarna sirovina, čija otkupna cena nije zanemarljiva.
 
Dejan  Ilić, direktor “Komrada” za OK Radio potvrđuje da je ovih dana mnogo posla u vezi sa ovim problemom. 
 
- Najnoviji slučaj desio se u noći između srede i četvrtka, kada je grupa Roma pokušala da ukrade 20 mesinganih kandila i jednu takvu vazu, ali ih je policija sprečila u tome - kaže on.
 
Ilić ističe da je rukovodstvo Komrada ovih dana uputilo još jedan u nizu zahteva Gradskom veću  za prijem radnika koji bi obavljali posao noćnog čuvara na ovim grobljima. 
 
- Još uvek nema potvrdnog odgovora iz  Gradskog veća, iako ima zakonske osnove za prijem novih radnika. S obzirom na učestale probleme sa vandalima, moraćemo da od već zaposlenih u našem preduzeću odredimo dva radnika koja bi obavljala ovaj posao -objašnjava Ilić.
 
Direktor Ilić napominje da  "Komrad" nema odgovornost da čuva privatnu imovinu na grobljima. 
 
- U ugovoru koji “Komrad” potpiše sa vlasnikom grobnog mesta ne obavezujemo se kao javno preduzeće za nadoknadu bilo kakve štete nastale u njegovom održavanju - kaže on. 
 
 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: