Četvrtak, 11.10.2012.

07:47

I Vučić deo pregovaračkog tima

Vlada do kraja nedelje imenuje Ivicu Dačića za šefa pregovaračkog tima u dijalogu s Prištinom. U timu najverovatnije i Aleksandar Vučić, saznaju "Novosti".

Izvor: Večernje novosti

Default images

Dačić bi trebalo operativno da vodi dijalog s kosovskim Albancima, uz političku i savetodavnu podršku predsednika Tomislava Nikolića, čija će platforma za KiM da bude temeljni dokument za nastup naše delegacije.

Prema informacijama ”Novosti”, nije isključeno da uz Dačića bude i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, a u dijalog će se sigurno uključivati i ostali ministri, u zavisnosti od tema koje se budu otvarale.

Stolice u našem timu trebalo bi da zauzmu i Marko Đurić, savetnik predsednika za spoljnu politiku, kao i Aleksandar Vulin, koji vodi Kancelariju za KiM. Vulin je Vladi već uputio kriterijume po kojima će se određivati legitimni predstavnici Srba iz pokrajine, koji će, takođe, biti u delegaciji Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

9 h

Podeli: