VLADA ODLUČILA: Ukinut savet za decentralizaciju

Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju ukinuta je zbog potreba reorganizacije administracije i zbog smanjenja troškova, a zaposlene će preuzeti Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave

  • 0

Vlada Srbije donela je Odluku o ukidanju Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju. Takođe, Vlada je odlučila da privremeno ukine carine na uvoz hladnovaljanih i toplovaljanih limova kao i da postavi Vladana Miloševića za vršioca dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica".

Kako je navedeno u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima odluka o ukidanju Kancelarije za decentralizaciju doneta je zbog potreba reorganizacije administracije i u cilju smanjenja troškova. Zaposlene u ovom telu preuzeće Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Shodno odluci Vlade, carine na uvoz hladnovaljanih i toplovaljanih limova privremeno će biti ukinute, kako bi se prevazišle poteškoće u poslovanju preduzeća koje koriste ove materijale, posle prestanka rada Železare Smederevo, koja je proizvodila ove vrste limova.

Takođe, u skladu sa oodlukama Vlade vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" je Vladan Milošević, dok je za direktora Republičkog geodetskog zavoda postavljen Zoran Krejović.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA