Pastor: Kritike EK zbog Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kaže da će u izveštaju EK eksplicitno biti naznačeno da se reše problemi nadležnosti i finansiranja Vojvodine.

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2012.

09:15

Default images

Pastor je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da je veoma zabrinut što još nije počeo dijalog pokrajinske i republičke vlade o rešavanju krize autonomije Vojvodine nastale odlukom Ustavnog suda da ospori deo ingerencija Pokrajine.

Ocenio je da je politički dogovor neminovan da bi se ta kriza prevazišla i predupredilo njeno produbljavanje do kojeg će, kako je upozorio, svakako doći ukoliko Ustavni sud ospori i vojvođanski Statut.

"Tu se radi o nizu otvorenih problema koji se ne mogu rešiti jednim potezom", ukazao je Pastor.

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer uručiće danas u 13 sati predsedniku vlad Srbije Ivici Dačiću Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: