Petak, 17.04.2009.

00:44

Dozvole radnicima iz istočne Evrope

Belgija planira da 1. maja ukine restrikcije za radnike iz osam istočnoevropskih članica EU, saopštili su vladini zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Default images

Ukidanje restrikcija omogućiće radnicima iz Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Poljske, Slovačke i Slovenije da rade u Belgiji, pet godina po pristupanju njihovih zemalja EU.

Očekuje se da ta mera bude odobrena na ministarskoj sednici u petak sledeće sedmice.

Radnici iz Bugarske i Rumunije, koje su se priključile unijinom bloku 2007, neće moći da rade u Belgiji sve do 2011, osim ukoliko ne dobiju dozvolu za rad.

Belgija je jedna od malobrojnih članica EU koja je zadržala restrikcije za rad građana zemalja koje su se pridružile EU u 2004. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: