PROBLEMI: Zatvoreno biračko mesto u Srebrenici zbog incidenta

Mediji u BiH javili su da je to biračko mesto zatvoreno i da je postupak glasanja obustavljen, nakon što su članovi biračkog odbora odbili da odobre izjašnjavanje osoba koje su imale lične karte izdate u Srbiji

  • 0

Portparolka Centralne izborne komisije BiH Maksida Pirić nije mogla da potvrdi informaciju da je zbog pritiska na članove biračkog odbora zatvoreno biračko mesto u Domu kulture u Srebrenici.

Mediji u BiH javili su da je to biračko mesto zatvoreno i da je postupak glasanja obustavljen, nakon što su članovi biračkog odbora odbili da odobre izjašnjavanje osoba koje su imale lične karte izdate u Srbiji.

Kandidatkinja za načelnika opštine Srebrenica Vesna Kočović je, navodno, došla na biračko mesto u Domu kulture u Srebrenici i pokušala da izvrši pritisak na članove biračkog odbora kako bi se glasačima iz Srbije dozvolilo glasanje.

U Srebrenici, u kojoj živi između pet i šest hiljada stanovnika, u birački spisak je upisano čak 14.090 birača.

Lokalne izbore u Srebrenici prati više desetina međunarodnih posmatrača.

Ministar bezbednosti Sadik Ahmetović, koji je jutros glasao u Srebrenici, izjavio je da je uočen pojačan saobraćaj na graničnom prelazu između Srbije i BiH, ali da zasad to nije alarmantno.

Mediji su javili da su od jutarnjih sati u Srebrenici uočeni autobusi i automobili iz svih krajeva BiH, kojima su građani dovoženi na birališta.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA