Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекари прегледали страце са планина

rssBookmark and Share

07.10.2012. Autor: Agencija TANJUG

Екипа лекара специјалиста, са директорком Дома здравља Уранијом Петровић на челу, посетила је три најудаљенија куршумлијска села и засеоке где су извршили прегледе старијег становништва, а акција прегледа на терену биће настављена и у другим удаљеним планинским селима.

Лекари прегледали страце са планина

Др Петровић је рекла Танјугу да је општина Куршумлија, једна од најразуђенијих општина, па је до старих и болесних јако тешко доћи, због чега ће се ова акција наставити и наредних дана.

"Поред прегледа, житељима удаљених планинских села измерен је притисак, проверен шећер, урађен комплетан ЕКГ и дат савет лекара за даље лечење, казала је докторка.

Она је рекла да је екипа лекара специјалиста наишла на неколико оронулих старих кућа у селима Секирача, Заграђе и Добри До, у којима живе стари и изнемогли мештани заборављени од свих, којима је велика удаљеност и болест препрека за нормалан живот.

Ипак, у појединим селима која су од Куршумлије удаљена и чак до 40 километара реновиране су и потпуно реконструисане сеоске амбуланте, па је њиховим мештанима донекле олакшан контакт с лекарима.


#     општина Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима