Lekari pešaci: Pregledali starce sa kuršumlijskih planina

Lekari pešaci: Pregledali starce sa kuršumlijskih planina

Srbija -
Pored pregleda, žiteljima udaljenih planinskih sela izmeren je pritisak", proveren šećer, urađen kompletan EKG i dat savet lekara za dalje lečenje

KURŠUMLIJA - Ekipa lekara specijalista, sa direktorkom Doma zdravlja Uranijom Petrović na čelu, posetila je tri najudaljenija kuršumlijska sela i zaseoke gde su izvršili preglede starijeg stanovništva, a akcija pregleda na terenu biće nastavljena i u drugim udaljenim planinskim selima.

Dr Petrović je rekla da je opština Kuršumlija, jedna od najrazuđenijih opština, pa je do starih i bolesnih jako teško doći, zbog čega će se ova akcija nastaviti i narednih dana.

"Pored pregleda, žiteljima udaljenih planinskih sela izmeren je pritisak", proveren šećer, urađen kompletan EKG i dat savet lekara za dalje lečenje, kazala je doktorka. Ona je rekla da je ekipa lekara specijalista naišla na nekoliko oronulih starih kuća u selima Sekirača, Zagrađe i Dobri Do, u kojima žive stari i iznemogli meštani zaboravljeni od svih, kojima je velika udaljenost i bolest prepreka za normalan život.

Ipak, u pojedinim selima koja su od Kuršumlije udaljena i čak do 40 kilometara renovirane su i potpuno rekonstruisane seoske ambulante, pa je njihovim meštanima donekle olakšan kontakt s lekarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track