Formirana grupa za kontrolu prelaza

Kabinet predsednika vlade Ivice Dačića oformio je radnu grupu za primenu sporazuma o zajedničkoj kontroli administrativnih prelaza na Kosovu i Metohiji.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Petak, 05.10.2012.

07:25

Default images

Na čelu te grupe će biti šef tima za tehnički dijalog Dejan Pavićević, pišu "Novosti".

Generalni sekretar Vlade Veljko Odalović izjavio je "Novostima" da će u toj grupi, koja bi uskoro trebalo da se sastane s predstavnicima Prištine i briselske administracije, biti stručnjaci iz ministarstava policije, odbrane, poljoprivrede i uprave carina koji će pokušati da se dogovore s kosovskim Albancima i EU kako da se potpisani sporazum sprovede na terenu, a da se, istovremeno, poštuje i zakonodavstvo Srbije.

List navodi da je radna grupa oformljena u četvrtak i da je time Vlada Srbije napravila još jedan korak ka ispunjavanju evropskih uslova za dobijanje datuma za otvaranje pregovora sa EU.

Srbija će dobiti datum početka pregovora sa EU kad ispuni ključne kriterijume vezane za Kosovo, pišu mediji. Ovo u praksi znači da je Komisija odložila preporuku da se Srbiji odredi datum pregovora dok ne dođe do "vidljivog i održivog poboljšanja u odnosu s Kosovom koji će omogućiti oboma da napreduju ka EU, a izbeći uzajamnu blokadu", kako stoji u dokumentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: