Najbolji srpski teniser Novak Đoković odmeriće danas (ne pre 13.30) snage s Austrijancem Jirgenom Melcerom u borbi za prolaz u polufinale ATP turnira u Pekingu. Biće do njihovo četvrto odmeravanje snaga i prilika drugom reketu sveta da se trećom pobedom revanšira za poslednji poraz u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine.

 Ukoliko očekivano bude bolji od 37. na ATP listi, prvi nosilac turnira u prestonici Kine ići će na boljeg iz susreta koji igraju Nemac Florijan Majer i domaći igrač Ži Žang. Inače, turnir u Pekingu je iz serije ATP 500 ukupnog nagradnog fonda 2.205.000 dolara.

U četvrtfinalu, ali turnira u Tokiju, jutros je učestvovao i drugi reket Srbije Janko Tipsarević i to protiv Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića. To je njihov drugi međusobni susret, u kojem je deveti reket sveta imao priliku da se revanšira za poraz od sada 15. igrača na ATP listi koji je pretrpeo u finalu Čenaja. Za razliku od Novaka, Janko je u prestonici Japana tek treći nosilac, iza Britanca Endija Mareja i Čeha Tomaša Berdiha, a nadmeću se za 500 ATP poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari