Capital.ba

Prestaje subvencionisanje stambenih kredita

16.04.2009. / 7:35

kreditiBEOGRAD, Direktor Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita u Srbiiji Aleksandar Jović izjavio je da će program subvencionisanja stambenih kredita privremeno biti obustavljen.
“Stav Vlade Srbije je da se zbog smanjenih prihoda u budžetu i razvijenog tržišta, stopira ovaj programa do daljnjeg”, rekao je on novinarima juče nakon okruglog stola o budućnosti stanogradnje u Srbiji.
Prema njegovim riječima, program subvencionisanja stambenih kredita, koji je počeo 2005. godine i koji je imao za cilj da razvije i pospeši prodaju stanova, “u ovom trenutku više nije potreban”.
Jović je kazao da će “subvencije koje su odobrene biti isplaćene” i dodao da je isplaćeno “više od dve trećine subvencija za prošlu godinu”.
Prema njegovim riječima, za prošlu godinu trebalo je da se iz budžeta za subvencije stambenih kredita isplati 150 miliona dinara, a do sada je isplaćeno oko 98 miliona dinara, odnosno isplatu čeka 58 kredita.
Od početka godine Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita nije primala nove zahtjeve, kazao je Jović.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!