NIŠ: Mesarski magnat ubijen u sačekuši! (FOTO) (VIDEO)

Vlasnik klanice "Dakom" ubijen je jutros oko 7.30 časova u neposrednoj blizini svoje kuće kada je u njega, kroz staklo automobila u kome se nalazio, nepoznata osoba ispalila nekoliko hitaca

  • 1

Slobodan Marinković (62), vlasnik klanice "Dakom" ubijen je jutros oko 7.30 časova u neposrednoj blizini svoje kuće.

Za sada nepoznata osoba sačekala je Marinkovića, koji je svojim "mercedesom" krenuo u klanicu na posao i u njega ispalila, prema prvim informacijama, pet metaka.

Pretpostavlja se da je ubica imao saučesnika, jer je u blizini mesta zločina viđeno vozilo koje se velikom brzinom udaljilo.

Policija za sada ne saopštava više detalja o ovom događaju. Međutim, kako Telegraf.rs saznaje, ubica je neko ko je dobro poznavao navike žrtve.

- On je svakoga dana tim putem išao na posao, pa je očigledno da mu je postavljena zaseda. Ubica mu je prišao i kroz staklo na vratima vozača u njega ispalio nekoliko hitaca. Marinković nije odmah umro, jer je pronađen napolju sa nogama zakačenim na prag vozila. Zločin je otkrio njegov sin, koji je čuo pucnjave i istrčao na ulicu. On je i pozvao policiju – kaže za naš portal izvor iz policije.

Motivi zločina se još ne saopštavaju. Rodbina i poznanici mesarskog magnata kažu da je svakome pomagao robom, ali i novcem. Ima pretpostavki da bi baš to mogao i da bude motiv ubistva.

- Mnogo novca je davao na zajam jer mu je posao dobro išao. Nije ni od koga uzimao kamatu, ali izgleda da se nekome pare nisu vraćale – kaže za Telegraf.rs sagovornik iz istrage.

Nakon vesti o Marinkovićevoj tragičnoj smrti, u njegovu kuću stigla je mnogobrojna rodbina. Njegove sestre Branislava i Zorica nisu prestajale da kukaju.

- Nije bilo boljeg čoveka od njega. Dvadeset i tri godine nije imao dece, pa je usvojio dečaka, a onda mu se rodio sin. To je divna, vredna porodica, nikome se nisu zamerili. Ako su naša deca trebala da idu na more, ako smo mi išle u banju uvek nam je davao i meso i novac. E žalosne mi, ko li ga i zašto ubi – tugovale su očajne sestre.

I Dragomir Miladinović, rođak ubijenog Marinkovića potvrđuje da je svakoga pomagao.

- Da li je bila smrt ili ženidba u familiji znalo se da će on najviše pomoći. Bilo me je sramota da mu tražim novac kad mi se sin ženio. On me srete, ja se rasplakah a on me pita: "Šta ti treba brate?". Ispričah mu moju muku, a on kaže: "Evo ti, vratićeš kada stigneš". Takav čovek još jedan neće da se rodi - priča Miladinović.

Uviđaj na mestu ubistva izvršio je istražni sudija Višeg suda u Nišu Tomica Trajković, koji je naložio obdukciju tela preminulog.

(V. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA