Patrizia Donà: Izložba 'Objects to Wear' u Galeriji ULUPUH

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.09.2012.

1

Patrizia Donà u Galeriji ULUPUH

Patrizia Donà u Galeriji ULUPUH

U četvrtak, 4. listopada u 19 sati u Galeriji ULUPUH u Zagrebu (Tkalčićeva 14), otvorit će se izložba modne dizajnerice i samostalne umjetnice Patrizije Done

Patrizia Donà djeluje na području presijecanja vizualne umjetnosti i dizajna, a svi njeni modni projekti ujedno su i istraživački i eksperimentalni, i primjenjivi za proizvodnju u manjim ili većim serijama nosivih odjevnih predmeta i dodataka. Njen studio, Laboratorio Donà, može se prvenstveno opisati kao mjesto redizajna, rekonstrukcije i recikliranja najrazličitijih nađenih upotrebnih predmeta i reinterpretacije mode kao medija", kaže se u predgovoru Marka Goluba.

Patrizia Donà

Patrizia Donà

Patrizia Donà rođena je 1972. godine u Zagrebu gdje je diplomirala na Filozofskom Fakultetu, smjer Povijest umjetnosti i Etnologija. Po završetku studija odlazi u Rotterdam i upisuje studij Modnog dizajna na Willem de Kooning Academie. Za vrijeme i kratko nakon studija radi kod belgijskih dizajnera A.F. Vandevorst u Antwerpenu, te kod istih radi kao stilist na njihovim revijama u Parizu. Diplomirala je 2006. sa Cum Laude, a završna kolekcija "Souvenirs d’ Enfance" nominirana je za nagradu akademije Drempelprijs.

Godine 2009. nagrađena je jednom od tri jednakovrijedne nagrade na 43. zagrebačkom salonu. Radove je do sada izlagala u brojnim galerijama, muzejima i na festivalima: Shanghai Biennale, Museum für Angewandte Kunst- Frankfurt, Amsterdam International Fashion Week, Red Light Design - Amsterdam, Dutch Design Week - Eindhoven, Alternative Arts and Fashion Week - Toronto, House of Orange - Ottawa, Fashionclash - Maastricht, 43. zagrebački salon, 36. splitski salon, Dizajn 09/10 Pregled hrvatskog dizajna - Zagreb...

Izložba Objects to Wear moći će se pogledati do 13. listopada, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz je slobodan.


VIŠE O TEMAMAPatrizia DonàMarko GolubULUPUHLaboratorio Donà




Povezano