Koštunica: Podela Kosova je najgore rešenje za Srbiju

"Podla je najgore rešenje u poređenju s nečim što zaista znači odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta jedne zemlje", kaže lider Demokratske stranke Srbije

  • 0

Lider DSS Vojislav Koštunica kaže da podela Kosova i Metohije nije dobro rešenje i da je pozivanje na međunarodno pravo jedino "valjano oružje" koje je ima Srbija.

- U tom rešenju nikako ne treba tražiti izlaz - istakao je bivši premijer i dodao da Srbija treba da se poziva na međunarodno pravo, jer je tako dobila podršku Ruske Federacije.

Premijer Ivica Dačić ocenio je ranije da bi podela Kosova bila najbolje i jedino realno rešenje, koje bi prihvatili i Albanci, međutim lider DSS smatra da Srbija treba da izbegne takvu opciju.

Komentarišući nekadašnji model dve Nemačke (Istočne i Zapadne) za rešenje problema Kosova, Koštunica je kazao da ni ono nije dobro jer bi se to u slučaju Srbije "definitivno završilo razjedinjenjem, odnosno razdvajanjem Kosova i Metohije".

- To je neprihvatljivo rešenje, jer Srbija ne može prihvatiti da je deo njene teritorije država i ne može imati dobrosusedske odnose sama sa sobom, i to rešenje je od samog početka bilo neprihvatljivo - istakao je Koštunica.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA