Lajčak: Srbiju čeka stolica u EU!

- Nije pitanje stići do članstva u Uniji, već primeniti evropske standarde - rekao je specijalni izaslanik EU

  • 0

Specijalni izaslanik EU i potpredsednik slovačke Vlade Miroslav Lajčak poručio je da nema bolje i pozitivnije perspekitive za zemlje zapadnog Balkana da postanu deo EU i NATO-a, ako to žele.

- Čeka vas prazna stolica u EU. Pretvorite viziju što pre u realnost - poručio je Lajčak na Drugom Beogradskom bezbednosnom forumu "Suočavanje sa krizom: izazovi za demokratiju i bezbednost".

- Ne treba biti opsednut datumima, već se treba usredsrediti na suštinu, a to je da izgradite evopsku realnost u svojim zemljama. Nije pitanje stići do članstva EU, već primeniti evropske standarde u svojim zemljama - poručio je Lajčak.

Kako je najavila Pres služba predsednika Srbije, Lajčaka će primiti predsednik Tomislav Nikolić.

Iz Vlade Srbije najavljeno je da će sa Lajčakom razgovarati i predsednik Vlade Ivica Dačić, kao i potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Lajčak, koji obavlja i dužnost šefa slovačke diplomatije, sastaće se i sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA