Sreda, 30.01.2008.

13:33

Poziv dijaspori da glasa

Ministarka za dijasporu Milica Čubrilo pozvala je danas Srbe iz dijaspore da glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora.

Izvor: Beta

Default images

"Ovo je prilika da dijaspora još jednom učestvuje u odluci kojim putem će Srbija ići u naredne četiri godine - da li nazad u devedesete pod vodstvom (predsednika Srpske radikalne stranke) Vojislava Šešelja ili ka evropskim integracijama", rekla je Milica Čubrilo agenciji Beta.

Ministarka Čubrilo je kazala da će se zbog vremenske razlike u SAD i Kanadi glasati 2. februara, a u Evropi 3. februara, na ukupno 65 biračkih mesta.

Ona je rekla da je od 37.000 Srba u dijaspori, upisanih u biračke spiskove pri konzulatima, pravo glasa u prvom krugu predsedničkih izbora iskoristilo 40 odsto.

"Pozivam dijasporu da pokaže da želi da koristi svoje biračko pravo, da ima građansku odgovornost i na taj način ćemo moći zajedno da radimo na tome da na sledsećim izborima glasa putem pošte i ojača učešće dijaspore u političkom životu Srbije", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: