• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko nam vodi pregovore sa Prištinom?

Vlada Srbije danas je odredila direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Dejana Pavićevića da vodi tehnički dijalog između Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije.

Ovom odlukom Vlade Srbije smenjeni su dosadašnji šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović i zamenik šefa pregovaračkog tima Vladimir Jovičić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.


Pavićević kaže da će njegov prioritet biti sprovođenje do sada postignutih sporazuma dve strane, a da se za sada ne zna u kom formatu će dijalog biti nastavljen.

"Ja ću nastaviti da vodim Kancelariju za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine i moj prioritet biće implementacija svih postignutih sporazuma", rekao je Pavićević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, još se ne zna format budućeg dijaloga Beograda i Prištine, odnosno da li se nastavlja sa tehničkim pregovorima ili će oni odmah biti podignuti na politički nivo.

Pavićević je kazao da Beograd mora da sprovede do sada postignute dogovore, ali i pokuša da se izbori da se neki sporazumi tumače povoljnije za Beograd.

"Mislim da ni unutar EU nema jasne slike o nastavku dijaloga. Nadam se da ćemo imati nešto jasniju sliku o tome posle susreta predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton koji se najavljuje tokom sednice Generalne skupštine UN u Njujorku", rekao je on.

Pavićević je odbacio kritike Prištine da Beograd ne sprovodi dogovoreno i ocenio da je "veliki deo implementacije završen ili je u završnoj fazi".

Prema njegovim rečima, odbijanje Beograda da sprovede dogovorene sporazume odvelo bi ga u samoizolaciju i lišilo mogućnost da se bori za građane na Kosovu i Metohiji.

Bolje je ući u sprovođenje dogovorenog, poštovati preuzete obaveze, i na svim frontovima se boriti da šteta bude što manja, kako po građane na Kosovu, tako i po interese Beograda, rekao je Pavićević.

Na pitanje kako je kao član opozicione DS, kako se može pročitati u biografiji na pojedinim medijima, preuzeo ulogu u novoj vladi, on je kazao da "to neka nezvanična biografija" za koju ne zna "kako se
izrodila".

"Nemam stranačku pripanost, ovo je posao koji je od najvećeg interesa za Srbiju i mora da se odradi profesionalno i bez strančarenja. Sada prvi put imamo ozbiljan konsenzus i ozbiljnu startegiju kako da probleme rešimo", rekao je Pavićević.

Pavićević, rođen 15. avgusta 1979. u Beogradu, imenovan je za direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine decembra prošle godine.

Diplomirani je pravnik koji je na završnoj godini studija izabran među najboljih 25 studenata iz Beograda, nakon čega je proveo devet meseci u Skupštin Srbije kao stažista OEBS-a.

Pavićević je bio sekretar u pregovaračkom timu Beograda i šef kabineta ministra za Kosovo i Metohiju. Ranije je bio sekretar Skupštine opštine Djakovica, a radio je kao pravni savetnik u nekoliko NVO.

Pavićević je član Demokratske stranke od 1997. godine i oženjen je Tijanom.

(Tanjug Foto Tanjug Rade Prelić)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

advokat

Mislim da ovo već postaje mnogo neozbiljno... a mene je i sramota... Ministar pravde '83 godiste - nema položen ni pravosudni ispit (ali je zato "student doktorskih studija") Pregovarač za Kosovo '79 godiste - nema nikakvo diplomatsko iskustvo (ali je zato "student doktorskih studija") Posto sam imao priliku da ih obojcu poznajem, za prvog mogu barem reci da je bio dobar student (i jos uvek je), dok je drugi uglavnom provodio vreme u kaficu fakulteta... Ocigledno je da su postavljeni kako bi pojedini profesori (iz Slobinog i Seseljevog vremena) mogli preko njih da sprovode svo

jastreb

vi ste tvrdili da je prethodna vlast krsila ustav potpisivanjem tih sporazuma izmedju Beograda i Pristine,a kako sad odjednom sve te dogovore ce te da sprovedete u delo

special image