Četvrtak, 20.09.2012.

13:33

"Najzapadnija vlast srozala medije"

Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović ocenila da je izrazito proevropska možda i najzapadnija vlast koju je Srbija ikad imala dovela do najžešće kontrole medija.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

To su uradili do te mere da je, kad su "završili taj posao" - bilo manje opozicionih i nezavisnih medija nego u vreme Slobodana Miloševića, rekla je Ljiljana Smajlović na Konferenciji OEBS o slobodi medija u Jugoistočnoj Evropi.

Ona je podsetila na izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije koji je sačinila Verica Barać, prikazavši na koji način država koristi pare poreskih obveznika kako bi ostvarila uticaj u medijima i postigla da mediji lepo pišu o njoj.

Taj izveštaj Verice Barać "liči na pravu krimi priču", a prethodna vlada se ponašala kao da izveštaj ne postoji i nikada nije htela da ga stavi na dnevni red, ukazala je ona na konferenciji , koja je danas počela u Beogradu.

"Nova vlast je zapisala sve ono što želimo da čujemo i obećala da će taj izveštaj staviti na dnevni red", navela je ona i napomenula da se to još nije desilo.

Kad je reč o medijskoj strategiji, predsednica UNS je podsetila da su taj plan medijska udruženja pisala najmanje godinu dana i da u strategiji stoji da će se država povući iz vlasništva u medijima i obezbediti transparentnost vlasništva.

Ona se takođe osvrnula na slučaj "Politike", rekavši da je "prethodna vlast namestila čitavu operaciju prodaje jednog lista koji je, na sve izazove kroz koje je prošao, ljudima nešto važniji od drugih medija", rekla je Smajlović.

U Beogradu je danas počela dvodnevna konferencija OEBS-a "Glavni izazovi za slobodu medija u jugoistočnoj Evropi - kreiranje politike za budućnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

14 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: