• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atelje 212: Otvorena sezona štrajka

Glumci stupaju u štrajk upozorenja večeras u 20 časova, kada je zakazano izvođenje predstave koja otvara novu sezonu.

Štrajkački odbor Ateljea 212 održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavljeno stupanje u štrajk upozorenja.

"Proteklu sezonu završili smo turbulentno, i u nadi da će naši zahtevi naići na razumevanje nadležnih, međutim do sada nikakvog odgovora nije bilo. Situacija u Kući je veoma neprijatna", rekla je glumica Gorica Popović.

Ona je rekla da će glumci, koji su obećali da neće ulaziti u nove projekte dok aktuelni upravnik Kokan Mladenović ne bude bio smenjen, održati svoju reč.

"Štrajkački odbor jednoglasno je odlučio da večeras u 20 časova stupi u štrajk upozorenja, koji će biti održan u foajeu i na Velikoj sceni", rekla je Popovićeva.

Predstavnicu Upravnog odbora naveli su u saopštenju koje su pročitali predstavnicima medija da se štrajk organizuje radi ispunjenja sledećih uslova: "Smena upravnika Ateljea 212 Kokana Mladenovića, a zbog poremećenih međuljudskih odnosa, zbog ugrožavanja ličnog i umetničkog integriteta, zbog negativnog nalaza budžetske inspekcije koja je utvrdila niz nepravilnosti i prekršaja u radu pozorišta, kao i zbog sklapanja ugovora sa samim sobom, a bez saglasnosti Upravnog odbora Ateljea 212".

Za 20 časova je zakazano izvođenje predstave "Ratna kuhinja", ali nije poznato da li će se predstava i održati.

Popovićeva je dodala da će glumci nastaviti svoju bitku, i da apeluje na javnost da štrajk shvati kao "vapaj, a ne bilo kakvu vrstu pritiska".

"Ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni do 30. septembra, od prvog oktobra stupićemo u generalni štrajk", rekla je ona.

Glumci su dodali i da sada imaju i dodatne motive da istraju u nameri da smene upravnika, jer ih je, kako navode, "javno omalovažavao i blatio u medijima i da je postupio neprofesionalno i ružno sprečivši na kraju prošle sezone održavanje predstave 'Čekaonica' i time uvredio ne samo glumce, već i publiku."

Glumac Branimir Brstina izjavio je da njihov protest nikako nije politički i da se oni ograđuju od insinuacija te vrste, koje bi mogle da se pojave.

Članovi ansambla naveli su još i to da je potpuno pogrešno i neistinito to što se njihov protest vezuje za predstavu "Zoran Đinđić".

"Nije istina da se ovo događa zbog predstave 'Zoran Đinđić', ta predstava nema nikakve veze sa našim protestom, i nećemo dozvoliti da se Kokan Mladenović krije iz toga. Mi sme mnogo pre te predstve imali iste stavove po pitanju Mladenovića i njegovog rada i ne želimo da se naš protest poistovećuje i dovodi u vezu sa tom predstavom, jer nije tako.", izjavio je glumac Nebojša Ilić.

Pored glumaca tog teatra, na konferenciji su se pojavili i Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Vuk Kostić, Nebojša Glogovac, Gile iz Električnog orgazma i drugi, kako bi glumcima pružili podršku.



(MONDO)

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Ma da. Neradnici, ne mogu kako oni hoce da idu da igraju svuda i rade sve i sad im nije po volji sto moraju da rade. Nije taj Kokan lud, glumci su razmazeni.

marks

Nadlezan je Grad a ne Vlada da smeni Kokana. . . . . .Smenite ga,samo da ne slusamo vise kuknjavu,SMENITE GA AMAN

Gaga

Ovo je sramota za ministra kulture,koji po prihvatanju funkcije mora da resi tekuce probleme u okviru svog domena! Problem sa upravnikom postoji,ocigledno,samo zbog jednog coveka ovakva bruka!

SERIJE