Čeda: Dačić je patetični nacionalista!
Foto: KURIR

Lider LDP napao premijera

Čeda: Dačić je patetični nacionalista!

Politika -
Jovanović optužio Dačića da je neozbiljan, da jedan dan deli Kosovo, a da se drugi dan pravi lud, i da se još ponaša kao u kampanji

BEOGRAD - Čeda opleo po Dačiću!Čedomir Jovanović, lider LDP, žestoko je opleo po premijeru Ivici Dačiću rekavši da je neozbiljan i da se ponaša neodgovorno.- Pujdanje na Evropu, patetični nacionalizam, jedan dan deli Kosovo s Albanijom, drugi dan se pravi lud i objašnjava da nije važno da li je fusnota ili zvezdica i da samo poštuje dogovore koje je postigla prethodna vlada, a s kojom on nema veze jer je bio njen prvi potpredsednik. To je neodgovorno - rekao je Jovanović.Na pitanje da li je Dačić dorastao mestu premijera, Jovanović je odgovorio da su građani glasali za Dačića, jednog od retkih političara koji se ponašao isto pre kampanje i posle nje, što nije slučaj sa Aleksandrom Vučićem, Mlađanom Dinkićem i Tomislavom Nikolićem.- Pevao je „Miljacku“ i pre i posle izbora, jedino su se promenili mesto na kojem peva, Brisel i Sarajevo, i Dačićeva funkcija. Za takvog Dačića su ljudi glasali i on je jedan od retkih koji ne mora s tim da ima problem, osim ličnog - rekao je Jovanović.Premijer Dačić nije bio mnogo voljan da se preko medija svađa s Jovanovićem. Preko Kurira mu je odgovorio u samo jednoj rečenici:- Kada me Čeda napada da ne znam da radim, to samo znači da dobro radim i da je to što radim dobro za Srbiju - kaže premijer.

Dejanovićeva: Čeda je neozbiljan!

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović za Kurir je rekla da rad vlade ocenjuje i domaća i inostrana javnost.- Smatram da je takođe neozbiljno da pojedini lideri opozicije kažu za premijera da je neodgovoran, a da pri tom nisu sačekali ni 100 dana od formiranja vlade - rekla je Đukić Dejanović.

DS: Dačiću, gde si bio kad smo haps ili krupne kriminalce?DS je saopštio da su izjave Ivice Dačića da su „funkcioneri DS lopovi na kojima se jasno vidi da su nelegalno stekli imovinu“ sramne i vrhunac beščašća.DS je pozvao Dačića da kaže koje su firme u vlasništvu te stranke ostvarivale dobit od 80 miliona evra državnih para i podsetila ga da je sva navodna saznanja o sumnjivim poslovima, kao ministar policije u prethodnoj vladi, bio dužan da saopšti organima.- Da li činjenica da to nikada nije pokrenuo govori da ti navodi nisu istiniti, ili da je Dačić svesno kršio zakone prikrivajući ih? - upitao je DS.Ta partija navodi da je prethodna vlada zaslužna za rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, u saradnji s Haškim tribunalom i izručenju optuženih za zločine.Tokom te borbe, kako navodi DS, Dačić je „naglašavao da su za pitanje haških optuženika nadležni operativci MUP i predstavnici Tužilaštva, nije učestvovao u najvećim akcijama protiv narko-kartela, nije bio prisutan kada su se sprovodile najznačajnije akcije protiv najvećih kriminalaca“.DS navodi da je Dačić tada „sebe predstavljao kao isključivog borca protiv organizovanog kriminala“.

SPS nije bio za „veliku Srbiju“Socijalistička partija Srbije je veoma zaslužna za stvaranje Republike Srpske, ali nikada nije podržavala ratne zločine, genocid i stvaranje „velike Srbije“, već samo prava Srba gde god oni žive, rekao je premijer Ivica Dačić sinoć u Banjaluci.- Prisustvovao sam različitim skupovima na kojima su pojedinim ljudima koji su vodili Srbiju posle 5. oktobra 2000. dodeljivane plakete, a one koji su stvorili RS sramota vas je da pomenete - rekao je Dačić. On je dodao da SPS i Vlada Srbije i danas vode politiku mira i pomirenja, a ne politiku protivljenja međunarodnoj zajednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track