Utorak, 06.05.2008.

15:39

Litvanija priznala Kosovo

Litvanski parlament priznao je danas nezavisnost Kosova i preporučio vladi da započne zvaničnu proceduru uspostavljanja diplomatskih odnosa s Prištinom.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanici koji su glasali za priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine naveli su da će "Litvanija biti zajedno sa Evropskom unijom i time promovisati stabilizaciju Balkana".

Oni parlamentarci koji su glasali protiv takve odluke upozorili su da će nezavisnost Kosova izazvati eskalaciju regionalne napetosti i ocenili da je to presedan u kršenju teritorijalnog integriteta suverene države.

Predsednik Litvanije Valdas Adamkus je posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 17. marta inicirao parlamentarnu proceduru za priznavanje te nezavisnosti.

Litvanija je 39. zemlja koja je priznala nezavisnost srpske pokrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

7 h

Podeli: