Utorak, 06.05.2008.

07:13

Samardžić: EU da promeni stav

Ministar Slobodan Samardžić rekao je da se SSP može usvojiti, čak i u nepromenjenom tekstu, ako Srbija bude imala jasnu politiku i ako EU promeni politiku prema Kosovu.

Izvor: B92

Default images

Gostujući u Poligrafu televizije B92, ministar za Kosovo i Metohiju i funkcioner Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da je Evropska unija preuzela ulogu ostvarivanja nezavisnosti Kosova. On se osvrnuo i na oštru retoriku upućenu predsedniku Srbije Borisu Tadiću i okarakterisao je kao razumljivu.

"Evropska unija svojom misijom (Euleks) izričito na osnovu Ahtisarijevog dokumenta radi na nezavisnosti Kosova. Zar to nije dovoljno za svakoga da shvati da je reč o pretnji tim ljudima da će biti u albanskoj državi? A ako ti ljudi kažu po neku težu reč, koja je za osudu što se mene lično tiče, ako oni prete, to je više razumljivo nego kada vam predstavnici Vlade potpisuju takav dokument sa subjektom međunarodnog prava koji otvoreno radi na cepanju vaše zemlje", kazao je Samardžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: