Sport

0

Ubedljiva pobeda Zvezde u Kragujevcu, remi Vojvodine

Autor: SA

Izvor: Agencije/Blic/Novi magazin

Ubedljiva pobeda Zvezde u Kragujevcu, remi Vojvodine

Izvor: fkcrvenazvezda

Strelac vodećeg gola bio je povratnik u redove crveno-belih, Nenad Milijaš u 43. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

Na 2:0 povisio je Filip Kasalica u 82. minutu, dok je u sudijskoj nadoknadi konačan rezultat postavio je Luka Milivojević preciznim udarcem u donji ugao sa ivice šesnaesterca.

Utakmicu je obeležila velika tenzija među igračima, a domaćin je susret završio sa dva isključenja.

Direktne crvene kartone dobili su Stefan Nedović u poslednjim trenucima prvog poluvremena i Miljan Mutavdžić u 75. minutu. Obojica zbog udaranja protivničkog igrača bez lopte.

Kapitensku traku u beogradskom timu nosio je Nenad Milijaš, povratnik u klub iz engleskog Vulverhemptona. On je tu ulogu preuzeo od Nikole Mikića.

Zvezdi je ovo bila treća pobeda, uz remi, dok je Radnički 1923 doživeo drugi poraz, uz tri nerešena rezultata. Beograđani imaju meč manje od rivala, pošto je bila odložena utakmica prvog kola sa Javorom u Ivanjici.

Inače, utakmici između Crvene zvezde i Radničkog u Kragujevcu prethodila je tuča navijača dva kluba ispred stadiona "Čika Dača".

Policija je uspela da spreči veće nerede, ali su se oni preselili na tribine stadiona, gde su nastavljeni. Novom intervencijom policije, navijačke strasti su se konačno smirile i do kraja se nisu razbuktavale, pa je utakmica odigrana bez problema.

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se vrate na lidersku poziciju u prvenstvu Srbije, pošto su u poslednjem meču petog kola na svom terenu igrali nerešeno 1:1 sa Jagodinom.

Na debiju novog trenera Nebojše Vignjevića Novosađani su poveli golom Igora Ðurića u 20. minutu, a devet minuta kasnije izjednačio je Aleksandar Živanović.

Partizan vodi na tabeli sa 12 bodova, Rad i Vojvodina imaju po 11, a Crvena zvezda (meč manje) i Donji Srem po 10 bodova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR