LDP: Sećanje i cveće za Brisa Tatona

Mladi Liberalno-demokratske partije obeležili su trogodišnjicu ubistva francuskog navijača, uz tvrdnju da se u javnosti relativizuje pravosnažna presuda tog slučaja

  • 3

Polaganjem cveća na platou na Obilićevom vencu mladi Liberalno-demokratske partije (LDP) obeležili su trogodišnjicu ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, uz poruku da se njegova smrt ne  može gledati izolovano od teme nasilja, koja nas ovih dana sve viče zaokuplja.

Na mestu napada Sara Čudanov naglasila je da smo trenutno svedoci u javnosti pokrenute kampanje relativizovanja pravosnažne presude u "slučaju Taton".

- Određene grupacije žele na taj način da pošalju poruku da vreme straha nije prošlo i da svi oni koji drugačije misle, navijaju ili vole mogu postati legitimna meta nasilnika - upozorila je predstavnica mladih LDP.

Taton je pretučen u centru Beograda na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, neposredno pred fudbalsku utakmicu Partizan-Tuluz, koju je on kao navijač francuskog tima došao da prati. Od povreda zadobijenih u tuči preminuo je 12 dana kasnije u Kliničkom centru Srbije.

Zbog tog zločina su huligani, mahom navijači Partizana, osuđeni na kazne zatvora od četiri do 15 godina, ali advokati odbrane najavljuju da će oboriti presudu, jer raspolažu novim dokazima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jasnami

    15. septembar 2012 | 20:08

    Nadam se da će oboriti presudu i da će glavni akteri dobiti po 30 godina zatvora. Zbog takvih koji su ubili nevinog mladića treba da postoji i smrtna kazna.

  • hercegov grad

    15. septembar 2012 | 18:55

    bolje bi bilo da ste odneli cvece na mesto ubistva Djindjica,Spasojevica i Milete Lukovica sa tim slucajevima imate veze,a ovo sa Tatonom je notorna glupost,sto se tice polaganja cveca od strane LDP-a.

  • brano

    15. septembar 2012 | 17:23

    Uopste ne opravdavam ubistvo,ali sta bilo koja stranka ima sa tim?LDP vodi prljavu politiku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA