Vojvodina nije konsultovana za rebalans budžeta

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da nije konsultovao predstavnike Vojvodine o rebalansu budžeta, jer tim rebalansom nisu promenjena transferna plaćanja lokalnim samoupravama i pokrajini.
Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da nije konsultovao predstavnike Vojvodine o rebalansu budžeta, jer tim rebalansom nisu promenjena transferna plaćanja lokalnim samoupravama i pokrajini.

"Kada budemo pravili budžet za 2013. godinu konsultovaćemo i predstavnike pokrajine", rekao je Dinkić novinarima nakon sastanka sa privrednicima iz Unije poslodavaca Srbije u Beogradu.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ocenio je ranije danas da je loše to što je Vlada Srbije usvojila predlog rebalansa budžeta bez ikakvih konsultacija s pokrajinskom administracijom.

Pastor je dodao da ne može da ocenjuje da li su ustavne odredbe o finansiranju pokrajine ispoštovane, pošto nije imao uvid u Predlog rebalansa budžeta.

U skupštinsku proceduru u utorak je stigao Predlog zakona o rebalansu budžetu, kao i predlozi zakona kojima se regulišu iznosi zarada u javnom sektoru i penzija. Sednica na kojoj će se raspravljati o rebalansu budžeta trebalo da bude održana sredinom septembra.

  • 13.09.2012 14:42
    ODLICNO
    samo da vojvodjanska vlast pocne drugacije da razmislja i deluje

    te lepo vise da ne pita Srbiju nizasta, nego lepo da pocne misliti na sebe i Vojvodjane

    nek za sada daju neki procentat BG, onaj koji je Zakonom propisan
    a ostatak u Vojvodjanski budjet

    a potom da se presavije tabak i pisanije Strazburu

    jer to je direkt atak na sve Vojvodjane


    pa da se i mi malko odvojimo od slavnoga BG koji jedino zna da uzima harac, a kako i drugacije da razmislja kada je pola milenijuma bio rob, kolonijalna teritorija

    a turci su samo DESETAK uzimali
  • 12.09.2012 09:37
    Kad vidim ko sve živi na Limanu, strah me je da pustim dete u dvorište. Nakotilo se ološa i psihopata, hitno nam dajte pozornike, za svaki kvart po dvojicu!!! A na Dinkića, najvećeg licimura naših naroda i narodnosti ne vredi trošiti reči, neko lepo reče u jednom komentaru, valjda će pre pakla stići i do zatvora.
  • ZoranNS

    12.09.2012 06:23
    Dinkić ukinuo
    Dinkić ukinuo Autonomiju Vojvodine, time prekršio i taj antivojvođanski Ustav. Odmah se setim reči Acisarija, Srbija NE ZASLUŽUJE Kosovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti