Besplatna zdravstvena zaštita za trudnice i maloletne

Bez autora
Sep 09 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović potvrdila je da je pokrenula postupak da sve trudnice i mladi do 18 godina, bez obzira na to da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne, dobiju kompletnu zdravstvenu zaštitu besplatno. To se odnosi na sve maloletne osobe i na sve trudnice, bez izuzetka.Potreban je samo dokument koji potvrđuje da neko ima manje od 18 godina, a za trudnicu medicinsko uverenje da je u drugom stanju.

Besplatna zdravstvena zaštita za trudnice i maloletneMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović potvrdila je da je pokrenula postupak da sve trudnice i mladi do 18 godina, bez obzira na to da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne, dobiju kompletnu zdravstvenu zaštitu besplatno.

Đukić-Dejanović je u izjavi za “Politiku” objasnila da se to odnosi na sve maloletne osobe i na sve trudnice, bez izuzetka.

Potreban je samo dokument koji potvrđuje da neko ima manje od 18 godina, a za trudnicu medicinsko uverenje da je u drugom stanju, dodala je ministar.

Ovo pitanje rešavamo odlukom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i ona ne mora da ide na sednicu Vlade, tako da će veoma brzo, već u roku od nedelju dana, biti primenjena u praksi, istakla je Đukić-Dejanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik