Entaher danas s Dikovićem u Beogradu

Tanjug

07. 09. 2012. u 08:52

Svečani doček austrijskom generalu prethodno će biti priređen u Generalštabu Vojske Srbije

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Austrije general Edmund Entaher razgovaraće danas u Beogradu s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Ljubišom Dikovićem.

Svečani doček austrijskom generalu prethodno će biti priređen u Generalštabu Vojske Srbije, najavilo je Ministarstvo odbrane, ističući da razgovorima s Dikovićem, Entaher zvanično započinje trodnevnu posetu Srbiji.

Srbija i Austrija imaju veoma razvijenu vojnu saradnju, u kojoj dominiraju aktivnosti vezane za različite oblike obuke pripadnika dve vojske, atomsko- biološko- hemijsku odbranu, logistiku i politiku odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

drzavnik

07.09.2012. 10:30

Sada ih docekujte jer vam nema vise Francuza, Engleza i Amerikanaca. I onako su na Kosovu sa Njemcima, bas kao sto je i bilo planirano. Gdje je sada bez Saveznika "slavno srpsko oruzije i junastvo"?

BlackeyeVuk

07.09.2012. 12:31

@drzavnik - Nezno pustite vodu na opekotinu na ruci.Hahahah svaka cast Jabre.

Branko

07.09.2012. 12:30

Mislim da će načelnici Generalštabova razgovarati o daljoj operativnoj saradnji jedne i druge Vojske. U Ministarstvu odbrane razgovori bi trebali ići u pravcu vojno političke saradnje. Srbija treba da iskoristi dobra iskustva koja ova zemlja kao vojno neutralna ima već više decenija.