Lagane kao pero – MacBook Air trinaestice

by | septembar 7, 2012

Piše: Nebojša Rašković 

Još od momenta kada su predstavljeni MacBook Air računari ne prestaju da privlače veliku pažnju potrošača širom sveta, a u svom novom (petom po redu) izdanju donose daleko brže radne karakteristike i bolju konektivnost.

Modeli dijagonale 13.3 inča su posebno zanimljivi prvenstveno zbog svoje male težine (nešto preko jednog kligrama), a zatim i komfora koji nude u radu. Idealni su kako za uživanje u gledanju filmova visoke definicije, tako i u obavljanju svakodnevnih poslova, surfovanju inernetom i igranju igrica.

I nove MacBook Air trinaestice poput manjih modela krasi izrada od jednog komada aluminijuma, veoma tanko kućište i lako održavanje. Potpuno su svedenog dizajna i bez ikakvog detalja na sebi, tako da se savršeno uglapju uz svaku vrstu garderobe i bilo koje kućno ili radno okružnje.

U ponudi Apple-a su dva modela ovih mašina čije se razlike ogledaju u inicijalnoj količini raspoloživog skladišnog prostora i mogućnostima za nadogradnju. Jače strane su im vrhunski displeji, odlične tastature i sjajni Multi-Touch trackpadovi, a mane poprilično visoke cene za naš životni standard.

Tagovi: