Ponedeljak, 03.09.2012.

16:19

HE Đerdap: Agregati vraćeni u pogon

Rad hidro elektrane Đerdap 2 postepeno se normalizuje i agregati se vraćaju u pogon, posle današnjeg isključenja dalekovoda zbog požara.

Izvor: B92

Default images

Požar koji je oko podneva buknuo na deponiji sela Prahovo zaustavio je agregate hidroelektrane "Đerdap dva“ na Kusjaku zbog čega je smanjena isporuka struje, saopštio je ranije EPS.

Kako je za B92 rečeno u EPS-u, isključenje hidroelektrane, čija je snaga 110 megavata, nije uticalo na snabdevanje strujom potrošača u Srbiji.

Rukovodstvo elektrane isključilo je ranije danas 110-kilovoltni dalekovod koji je bio ugrožen vatrom. Oko kritičnog dalekovoda angažovane su ekipe vatrogasaca sa hidroelektrana "Đerdap jedan“ i "Đerdap dva“, kao i vatrogasci iz Negotina.

Kako javlja reporter B92, oni su napravili takozvani "požarni put“, sprečivši tako da izgore garaža i ostali pomoćni objekti na kusjakovoj elektrani.

Požara, čiji se plamen prostire i do deset metara u visinu, zbog jake košave proširio se na oko 50 hektara šuma i rastinja.

Isporuka električne energije iz hidroelektranskog sistema "Đerdap" je smanjena zbog ugroženosti požarom dalekovoda koji povezuje hidroelektranu "Đerdap 2" sa sistemom Elektroprivrede Srbije, saopštio je EPS.

EPS dodaje da požar za sada nije ugrozio snabdevanje strujom potrošača u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sravnjeni su, potpuno uništenje

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su tokom operacija u južnom delu Pojasa Gaze izraelski vojnici izvršili raciju i uništili vojni kompleks Hamasa u naselju Tel Sultan u gradu Rafa.

12:30

8.6.2024.

1 d

Podeli: