Ekonomija

0

Poreze i doprinose ne plaća 5.300 aktivnih firmi

Autor: AM

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Poreze i doprinose ne plaća 5.300 aktivnih firmi

Kako piše Blic, ubedljivo najveći dužnik sa tri milijarde dinara duga je akcionarsko društvo iz Beograda koje se bavi trgovinom naftnim derivatima.

Na spisku sedam najvećih sa dugom od 10 milijardi dinara nalazi se jedno javno preduzeće, jedno društvo s ograničenom odgovornošću, kao i dve firme koje se bave proizvodnjom i prodajom alkoholnih pića.

Na tom spisku su i dve velike medijske kuće i jedno javno preduzeće koje ima monopol nad delom državne imovine, navodi "Blic". Reč je o firmama koje nisu izmirile obaveze u poslednja tri meseca i koje duguju više od milion dinara.

List navodi da je 75.000 poslodavaca u julu platilo doprinose obaveznog socijalnog osiguranja, ali nije isplatilo zarade.

Pomoćnik direktota Poreske uprave Dejan Vidojević izjavio je da sve dužnike pozivaju poreski službenici, podsećaju da nisu izmirili obaveze, a da od septembra kreću u kancelarijsku kontrolu.

Vidojević je rakao da krajem prošle i početkom ove godine oko 60.000 poslodavaca nije izmirivalo ove obaveze, a sada ih je između 50.000 i 55.000.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR