Vesti

2

SPO: DS se ponaša kao napuštena mlada

Autor: MP

Izvor: Danas/Novi magazin

SPO: DS se ponaša kao napuštena mlada

 

"Kada su počeli pregovori s DS (o formiranju vlasti), počela su i ucenjivanja, pretnje, pričali su da su spremni da naprave koaliciju s Dverima i SRS ako ne prihvatimo njihove zahteve. Ako DS nastavi da se ponaša kao napuštena mlada izaći ćemo pred javnost sa svim njihovim ucenama koje su nam upućivali. Nisu želeli da prihvate ni jedan od naših zahteva kada je u pitanju istinska decentralizacija Novog Sada. Konstantno su nas napadali, a mi smo ćutali i strpljivo trpeli sve to da ne bi narušili saradnju i partnerski odnos na republičkom nivou", rekao je Gojković u intervjuu Danasu.

Upitan zašto je SPO onda podržao izbor demokrate Igora Pavličića za gradonačelnik Novog Sada, Gojković je odgovorio da je u trenutku kada se pravila većina sve išlo ka tome da će demokrate formirati vlast na republičkom nivou.

"Kada je bilo jasno da DS ipak neće biti u Vladi Srbije i kada su demokrate ponovo počele da se ponašaju kao pre, odlučili smo da je mnogo bolje za SPO i građane Novog Sada da većine za Pavličića više ne bude. DS se do poslednjeg momenta, i pre i posle izbora Pavličića, ponašala kao da je nezamenjiva i da može da uslovljava svakoga", rekao je Gojković.

On je, međutim, dodao da SPO nije glasao za Pavličića samo zato što je mislio da će DS da formira Vladu Srbije.

"Obećali su nam da će se neke stvari promeniti. Oni za dva meseca nisu našli za shodno da potpišemo koalicioni sporazum u kojem bi jasno bilo definisano da prihvataju ono oko čega smo se dogovorili, a najvažnija stvar je decentralizacija na nivou Grada Novog Sada. To dovoljno govori o tome koliko su nas prihvatali kao partnera", rekao je Gojković.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mitar

Pa ceo Novi Sad zna da su se posvađali Pavličić i šef SPO u NS Jelić, zato što je Jelić ojadio Novosadsku toplanu. To je razlog za "principijelnost" SPO.

Vojvođanin

Ova stranka je postala smešna. Mislim na SPO, Vuče zar ne vidiš kako te brukaju...