Vesti

14

Ukida se pretplata za RTS

Autor: MP

Izvor: Blic/Beta/Novi magazin

Ukida se pretplata za RTS

Kako piše Blic, biće ukinuto još najmanje 35 neporeskih i parafiskalnih nameta koje plaćaju građani i privreda.

Iako je prethodnih dana ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavljivao da će nova vlast uskoro ukinuti čak 104 od ukupno 371 neporeskog nameta kojim je opterećena privreda, biće ukinuto tek između 35 i 40 naknada, dok će ostatak biti preveden u regularni porez ili će se plaćati kao naknada za korišćenje javnog dobra.

Pored pretplate za RTS, biće ukinuti "firmarina" za preduzetničke radnje i mala preduzeća, slivnovodne naknade za šumsko, građevinsko i poljoprivredno zemljište, naknade za skloništa, šumarinu, naknade za motorna vozila koja zagađuju životnu sredinu.

Procenjuje se da bi građani i privreda tako mogli da uštede "od 10 do čak nekoliko desetina milijardi dinara" godišnje, piše Blic.

Komentari (14)

POŠALJI KOMENTAR

biljana

A i kada sa zakašnjenjem uplatiš RTS, EDB uzme sve za sebe.zašto ne postoji poseban račun? Evo, sad opetoće da im se plaća uz porez na imovinu. Ako su javni servis, neka naprave poseban račun. A 5oo dinara je mnogo. dovoljno je 200. Sto puta smo gledali stare serije: Čkalju, Šurdu itd. Veoma loš program.

Danica

gde moze da se obrati za ukidanje rts predplate ako imas npr. total?Jer ja preko totala placam njihove programe(koje najmanje gledam),pa nek se oni obrate totalu za naknadu.Zna li neko nesto o tome?

JELENA

i ja kazem ko jos gleda rts ai da gleda svi skoro imaju IPTV ili kablovcu ili total ili neku drugu tv u kom paketu i i ta Rts pa zasto psoebno placati i ametati jos vise dazbina iovako siromasnim ljudima..UKInuti naravno hajmo d anapsiem peticijuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu