Svet

Ponedeljak, 27.08.2012.

14:58

Država kojoj raste kreditni rejting

Agencija "Mudis" je podigla kreditni rejting Južne Koreje, navodeći kao razlog dobre fiskalne osnove te zemlje i otpornost na spoljne ekonomske šokove.

Izvor: Tanjug

Default images

U saopštenju se navodi da je rejting Južne Koreje povećan za jedan stepen, na Aa3 sa A1, uz napomenu da finansije te zemlje uglavnom nisu osetile negativne posledice usporenja globalnog privrednog rasta i finansijske krize u evrozoni, prenela je agencija AFP.

"Dobre fiskalne osnove omogućavaju relativno visok stepen slobode kad je reč o monetarnoj politici, tako da lakše mogu da se podnesu rizici na domaćem tržištu, kao i spoljni šokovi", istakla je agencija "Mudis", koja je zadržala stabilnu prognozu rejtinga Južne Koreje.

Među razlozima za povećanje ocene rejtinga te zemlje su i smanjena izloženost bankarskog sektora spoljnim šokovima, kao i nastavak statusa kvo u odnosima sa susednom Severnom Korejom, uprkos promeni vlasti u Pjongjangu, saopštio je "Mudis".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: