Omladinci Voše napadnuti na Marakani

Omladinci Vojvodine pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 2. kola Omladinske lige sa 2:1, ali su umesto čestitiki dobili batine.
Omladinci Vojvodine pobedili su Crvenu zvezdu u derbiju 2. kola Omladinske lige sa 2:1, ali su umesto čestitiki dobili batine.

Posle poraza od Novosađana, domaća publika uletela na teren i posebno kidisala na sugrađanina Stefana Nikolića koji je prema svedočenju trenera Milana Kosanovića zadobio nekoliko udaraca

Uzrok incidenata je detalj s početka drugog poluvremana, kada su Beograđani izjednačili na način koji ni malo ne priliči pravim sportistima, stoji na sajtu Vojvodine. Naime, dok je na zemlji ležao povređeni štoper Novosađana Glumčević (na kraju je završio u gipsu sa verovatno težom povredom ligamenta), domaći igrači nisu želeli da, kako fer plej nalaže, izbace loptu van terena kako bi se ukazala pomoć povređenom igraču, nego su krenuli u napad i postigli izjednačujući gol.

Ipak, Novosađani su 15 minuta pre kraja utakmice uzvratili golom Mijata Gaćinovića i zasluženo odneli sva tri boda, što je bio znak da razjarena domaća publika, koja nije mogla sportski da podnese poraz, nasrne na mlade igrače Vojvodine.

Publika koja je upala na teren posebno je kidisala na svog sugrađanina (rođenog Beograđanina, koji igra za Vojvodinu) Stefana Nikolića koji je prema svedočenju trenera Milana Kosanovića zadobio nekoliko udaraca. Sve se smirilo tek kada je usledila policijska intervencija.

Zvaničnici FK Vojvodina su o ovom incidentu odmah obavestili nadležne organe FSS. Povodom nemilih događanja na stadionu Crvene zvezde i napada na mlade fudbalere novosadskih crveno-belih, Vojvodina će u najskorijem roku izdati i zvanično saopštenje.

  • AcaNS

    27.08.2012 11:08
    Preterivanje
    Ja sam ovu vest pročitao na Mondu, a pisalo je i na Kuriru i na teletekstu B92 tako da nije tačno da beogradski mediji ovakve stvari ne objavljuju. Smeta mi paranoja koju neki likovi imaju, a najprimetnija je u komentarima ovakvih vesti. Moram reći da ne znam šta je bilo, ali sam ubeđen da niko nije nekoga tuko zato što je iz Novog Sada ili iz Vojvodine, već zato što su tamo bili idioti kakvih ima na svim stadionima. Poznajem dosta ljudi iz BG-a, i kao što je neko već napisao, svi od reda imaju jako lepo mišljenje o Novom Sadu i Novosađanima. To je kao kada su posle finala kupa masovno pričali kako beogradski klubovi stalno kradu, a ja vas onda pitam kako protumačiti krađu u evropskoj ligi u Beču. Najjače je što piše da su napali čak i rođenog Beograđanina, pa to pojačava utisak, jer se po tekstu može zaključiti da je za očekivati da Beograđani tuku Novosađane. Smirite strasti, i ne nasedajte na pretenciozne naslove, kojima su takve reakcije jedini cilj. Ovo bi se verovatno delilo da su igrali Zvezda OFK Beograd, i da je OFK vodio.
  • LimanacNS

    27.08.2012 06:45
    @Zoran
    Vreme je... Da odeš na godišnji i odmoriš malo. Svakakve gluposti se nakote po mozgu kad se pretera sa razmišljanjem.
  • dizelander

    27.08.2012 06:38
    Ma nemoj molim te?! Oni nisu "Vojvodjani", a ovi iz Beograda su uvek Beogradjani i "neizivljeni velikoSrbi"? Ti kazes za sebe da si (vojvodjanski)arijevac i da nisi za nasilje i medjunarodne tenzije u istoj recenici, ako je to normalno... Predlazem ti da sam sebe nalupas, za pocetak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.