Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Такмичење фотографа у Нишу

rssBookmark and Share

21.08.2012. Autor : RTS

Протеклог викенда у Нишу је одржано такмичење фотографа из Србије и околних земаља. Победник овогодишњег такмичења „Фотофиниша“ је Дејан Бећарић из Београда.

Такмичење фотографа у Нишу

Двадесетчетири фотографа из Србије и околних земаља протеклог викенда у Нишу имала су задатак да за двадесетчетири часа обраде исто толико тема. Најбољи је био Дејан Бећарић из Београда.

Поједини фотографи из Босне, Хрватске, Словеније и Црне Горе били су први пут у Нишу.

„Увек је веома интересантно да научиш нешто ново, упознаш људе и град. Посебно ми се допало што имамо одређено време да одрадимо пуно тема и зато сам конкурисао, а и прошао“, каже Елдин Хасенаић из фотоклуба „Валтер-Сарајево“.

Пошто се сваке године одржава у време Нишвила, уметници лакше одговарају на задате теме.

„Мислим да ће ми он помоћи да боље прикажем град. Синоћ сам била и било је јако лепо, а и извођачи су фантастични. Баш ми се свиђа и драго ми је што се одржава у исто време кад и ово“, каже Ивана Хенгл из Осијека.

Укупно 576 фотографија о Нишу, направљених за двадесетчетири часа биће коришћене за афирмацију града.

Иван Тошић из „Фотофиниша“, каже да ће фотографије бити излагане на изложбама, у стручним и специјализованим и на најбољи начин презентирати град.

Милош  Младеновић из Туристичке организације Ниша каже да фотографи виде град на другачији начин и из другачијег угла.

„Дешавало се да сниме неки детаљ града, а да ни ми Нишлије не знамо где је то, што је јако интересантно“, каже Младеновић.

Фотографије које су направили уметници, а изабрао жири, остаће трајно граду који ће моћи да их јавности прикаже кроз туристичке водиче и публикације.


#   такмичење   фотографије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима