Ponedeljak, 20.08.2012.

09:14

Novi sukobi u Damasku

Novi sukobi izbili su tokom prethodne noći u Damasku, prvog dana svečanosti Ramazana, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Beta

Default images

Borbe između režimski snaga i pobunjenici počele su posle ponoći u nekim južnim kvartovima sirijskog glavnog grada, gde su se čule jake eksplozije, navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira da li ima žrtava.

Sirijski predsednik Bašar Asad juče ujutro je povodom početka Ramazanskog Bajrama prisustvovao molitvi u džamiji Hamad u Damasku, što je prvo njegovo javno pojavljivanje od kada su u bombardovanju glavnog grada Sirije ubijeni ministar odbrane i predsednikov zet.

On se poslednji put u javnosti pojavio 4. jula kada je održao govor u parlamentu.

Od tada je došlo do eskalacije sukoba između pobunjenika i pristalica sirijskog režima, tokom kojih su bombardovani mnogi gradovi među kojima Damask i Alep.

Prema podacima sirijske Opservatorije od početka sirijskog sukoba u martu prošle godine, život je izgubilo više od 20.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: