Ministarstvo energetike davalo milion dinara za lavove

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do isteka prvih sto dana vlade biti postignuti ne baš mali rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije i najavio da će već narednih dana i nedelja javnost videti spremnost nove vlasti da udari i na "krupne ribe".
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do isteka prvih sto dana vlade biti postignuti ne baš mali rezultati u borbi protiv kriminala i korupcije i najavio da će već narednih dana i nedelja javnost videti spremnost nove vlasti da udari i na "krupne ribe".

Vučić je u intervjuu "Politici" istakao da će borba za normalnu Srbiju trajati deset godina i da bi smatrao velikim uspehom ukoliko bismo mogli da dobijemo na proleće datum za početak pregovora sa EU.

On je rekao da ga je zatekla činjenica da u prethodnom periodu praktično ništa nije učinjeno u borbi protiv korupcije (sem tri slučaja, gotovo da nema ozbiljnijeg predmeta koji je rađen) i najavio je preispitivanje brojnih sumnjivih privatizacija za šta je pokrenuo inicijativu u Birou za koordinaciju rada službi bezbednosti.

Na pitanje kako funkcioniše s premijerom Ivicom Dačićem, i kao šefom vlade i kao ministrom policije s kojim mu se prepliću nadležnosti, Vučić je odgovorio da nemaju mnogo toga što se prepliće, ali imaju sasvim korektan odnos.

Upitan da li su njih dvojica potpuno saglasni kada je u pitanju aktuelna afera "Agrobanka", Vučić je naglasio da ne vidi da je potrebna bilo kakva saglasnost. "Prema ZKP-u, Tužilaštvo vodi istrage, a posao Biroa (za koordinaciju rada službi bezbednosti) je da omogući punu koordinaciju državnih organa i tu nema igre. Zakoni su nešto što je iznad svih nas i nema problema oko toga", istakao je Vučić koji je i ministar odbrane i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti.

"Uveren sam da će to ovog puta imati svoj logičan završetak, ali i da će, kada govorimo o logičnom završetku, ne samo oni u banci odgovarati, nego da će odgovarati i oni koji su taj novac sklanjali, oni koji su učestvovali u deobi novca, ali i oni koji su smišljali sve moguće akcije da bi se dočepali novca 'Agrobanke'", istakao je Vučić.

Vučić se, povodom nekih neobicnih poteza prethodne vlade, zapitao kakvu ulogu imaju lavovi u ZOO vrtu na Paliću u energetici Srbije, pošto je Ministarstvo energetike plaćalo milion dinara mesečno za tri lava. "To plaća Ministarstvo energetike, a kakve to veze ima sa energijom, osim ako rika tih lavova ne proizvodi struju", rekao je Vučić.

  • TT

    20.08.2012 07:10
    ali
    za majmune izdvajamo daleko više
  • mile

    20.08.2012 04:55
    daj bre dosta je lupetanja a sta rade da nama bude bolje , odakle su sad nabavili pare za penzionere , sta je sa ekonomijom i zaposljavanjima lavovi su sitne ribe a i agrobanka je zvaka za ludaka. sta mi dobijamo od zatvaranja bilo kiga , nemojte ljudi da vam zacepljavaju usi ocu cipele, mesa, novu garderobu za decu ,kako i odakle da im nabavim makar za skolu. to je problem a korupcija usput.
  • Rupert

    19.08.2012 19:29
    @NN
    Za milionče moraš da imaš 3 lava da bi prešao cenzus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.