Vesti

0

Srbija se drži fusnote za Kosovo

Autor: MP

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Srbija se drži fusnote za Kosovo

Izvor: Tanjug (arhiva)

"Nije tačno da je o tome bilo razgovora na sednicama vlade kojima sam prisustvovala. Nije tačno da mi je bilo ko iz vlade dao zadatak ili me ovlastio da tražim neku novu forumulu za regionalno predstavljanje", rekla je Tanjugu Grubješić.

Po njenim rečima, rigidno tumačenje zaključaka bivše vlade i instrukcije koje je uradilo Ministarstvo spoljnih poslova ne donosi mnogo dobra predstavnicima Srbije na tim skupovima, več čini štetu. 

"Jer, upravo ukoliko se negde pojavi ili ne pojavi fusnota, neko je pročita ili ne pročita, organizator ne ispuni sve ono što od njega tražimo, dešava se da naši predstavnici odu, a ne prisustvuju nekoj konferenciji ili skupu ili da zbog toga uopšte i ne odu", navela je Grubješić.

Prema njenim rečima, to je štetno za Srbiju jer se glas države ne čuje na vaznim regionalnim skupovima.

"Mi nismo u mogućnosti da iznesemo niti svoje argumente, niti da se vidi da mi imamo šta da kažemo i da izrazimo svoje neslaganje ili slaganje", ocenila je potpredsednica vlade i dodala da se dešava da predstavnici Srbije koji se pripreme da učestvuju zbog takvog rigidnog tumačenja ne mogu da brane stavove i interese Srbije na regionalnim forumima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR