Putin: Komplikovana sudbina Srbije

Vladimir Putin je poručio da će Rusija učiniti sve da Srbija ima veliku budućnost, ali smatra da je naša zemlja veoma komplikovane sudbine, piše Pres.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2012.

00:58

Default images

Ovo je Ivan Kostić iz pokreta Dveri, koji je imao jedinstvenu priliku da se sretne s ruskim predsednikom, rekao za beogradski list.

Koordinator Dveri za Vojvodinu sreo se s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na obrazovnom Forumu Seliger, letnjem omladinskom kampu koji se održava pod pokroviteljstvom Kremlja.

Putin je, kako otkriva Kostić, obećao da će raditi na tome da Srbija i Rusija imaju zajedničku budućnost.

"Putin je održao vrhunsko predavanje na Forumu pred 4.000 studenata. Pričao je o stanju u Rusiji, perspektivi mladih... Svi studenti su na kraju želeli da mu postave pitanja, ali mi smo se dosetili da mu privučemo pažnju tako što smo podigli srpsku zastavu iznad glava. Čim je ugledao srpsku zastavu, Putin nas je odabrao da mu postavimo pitanje. Mi smo mu zahvalili na čuvanju bratskih srpsko-ruskih odnosa i pitali ga da nam oceni kako će izgledati saradnja naše dve zemlje u budućnosti", naveo je Kostić za "Pres".

On je dodao da mu je ruski predsednik poručio da se nada da će odnosi biti sve bolji i da će on lično raditi na tome.

"Putin je rekao da su se u proteklih nekoliko vekova odnosi između Rusije i Srbije razvijali na poseban način, da je za to bilo mnogo razloga, a da je ključni duhovna veza srpskog i ruskog naroda", prenosi "Pres" Kostićeve reči.

Putin je, kako priča funkcioner Dveri, rekao da je Srbija „prelepa zemlja sa veoma interesantnom i velikom kulturom".

"Ocenio je i da je Srbija zemlja veoma komplikovane i teške sudbine, ali i da ćemo imati veliku budućnost i da u to uopšte ne sumnja. Na kraju, obraćanje je završio rečima da bi jako voleo da Srbija i Rusija imaju zajedničku budućnost i obećanjem da će učiniti sve da do toga dođe", prenosi "Pres" Kostićeve reči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: