Uhapšen Aleksandar Bulatović, optužen za ratni zločin nad Albancem

Bulatović je uhapšen na prelazu Merdare, prilikom pokušaja da pređe na Kosovo iz centralne Srbije. Tužilac Bulatoviću odredio pritvor od 15 dana

  • 0

Srbin Aleksandar Bulatović uhapšen je u ponedeljak pod sumnjom da je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine počinio ratni zločin. Međunarodni tužilac Euleksa Čarls Hardavej odredio je Bulatoviću pritvor od 15 dana, a Bulatovićev advokat ovakvu odluku ocenio kao čudnu.

Aleksandar Bulatović uhapšen je u ponedeljak oko 13 sati, prilikom prelaska administrativnog prelaza Merdare tokom ulaska na Kosovo iz centralne Srbije. Njegov advokat Miodrag Brkljač kaže da je kosovska policija uhapsila njegovog klijenta zbog sumnje da je 8. aprila 1999. godine na Kosovu, sa još dvojicom ljudi, učestvovao u ubistvu kosovskog Albanca Ðeljadina Idrizija.

- Sudu ga je prijavio njegov prvi komšija Bajram Šalja, koji ga tereti i koji ga direktno inkriminiše kao čoveka koji je sa još dvojicom drugih ljudi izvršio ubistvo Idrizija. Optužba je vrlo ozbiljna. Pod optužbom su još dve osobe čiji identitet ne mogu da navedem jer su na poternici - rekao je Brkljač.

On je ocenio da je određivanje pritvora u trajanju od 15 dana čudno.

- U praksi se nisam sretao sa ovolikim određivanjem pritvora. Pritvor je ili kućni ili od mesec dana. Branilac je tražio da mu se odredi kućni pritvor - naveo je Brkljač.

Bulatović je putovao u tazbinu kod ženinih roditelja, gde je godinama išao mnogo puta, a na Merdaru je uhapšen u svom automobilu, u kojem je bio sa prijateljem. On je u poslednjih 10 godina iz Niša na Kosovo dolazio najmanje nekoliko puta mesečno i do sada nije imao nikakvih problema.

Prištinska televizija "Kosovavision", pozivajući se na izjavu koju su dobili od Euleksa, prenosi da je protiv Bulatovića 2009. godine jedan sudija Euleksa podigao optužnicu pod sumnjom da je počinio ratni zločin, a hapšenje je izvršeno na osnovu tog naloga.

Bulatović je otac troje dece i po profesiji je automehaničar.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA