Subota, 11.08.2012.

13:31

Oland: Rešiti sukob u Siriji

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da je Francuska posvećena iznalaženju političkog rešenja za sukob u Siriji.

Izvor: Tanjug

Default images

Oland je, s tim u vezi, istakao da je Francuska postavila poljsku bolnicu u Jordanu, blizu granice sa Sirijom, ne samo za sirijske izbeglice, već i za one koji se bore protiv "represije režima koga više ne motiviše ništa drugo do strah od sopstvenog kraha".

Ova "humanitarna dužnost" dopunjava se s podrškom Francuske sirijskoj opoziciji i s "odlučnim traganjem za političkim rešenjem u Siriji", rekao je Oland, javila je agencija Frans pres.

Francuski predsednik je ovu izjavu dao na jugu Francuske, odajući poštu 88. francuskom vojniku koji je poginuo u Avganistanu.

"U Avganistanu, kao i u drugim regionima sveta, naši vojnici se bore za mir, stabilnost i ljudska prava, i uvek pod mandatom Ujedinjenih nacija", naglasio je Oland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: