Mrkonjić i Ilić različito o radu "Koridora Srbije"

Ministar najavio da će auto-put Beograd - južni Jadran od Požege ići za Pešter, preko Arilja i Ivanjice, a to je za 40 kilometara kraća trasa od puta preko Užica

  • 0

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je danas da javno preduzeće "Koridori Srbije" dobro radi svoj posao, dok je njegov kolega u Vladi zadužen za građevinarstvo Velimir Ilić najavio smenu sadašnjeg direktora tog preduzeća zbog nesavesnog rada.

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić izjavio je danas da je Koridor 11 veliki problem Srbije, pošto za njega do sada ne postoji nijedna građevinska dozvola.

- Neshvatljivo je da se o tome do sada samo pričalo, bez ijedne građevinske dozvole - kazao je Ilić tokom posete Arilju.

On je najavio da će auto-put Beograd - južni Jadran od Požege ići za Pešter, preko Arilja i Ivanjice, a to je za 40 kilometara kraća trasa od puta preko Užica.

 Ministar Ilić je rekao da je direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević opravdano smenjen, iako je Radosavljević tvrdio da je dobro radio posao i najavio tužbu zbog smenjivanja.

- Kako je moguće da poreska uprava u Gornjem Milanovcu proceni zemljište na Koridoru na 15.000 dinara po aru, a reč je o "kamenjaru", dok je najplodnija zemlja u čačanskoj opštini pored reka Čemernice i Dičine procenjena na 5.000 dinara. Ja sam resorni ministar za Koridor 11 i neću da mi niko više ulazi u posao i smeta. To neću dozvoliti, ili će me dovesti u situaciju da obustavim sve radove - izjavio je Ilić.

Na drugoj strani Milutin Mrkonjić je rekao, obilazeći radove na Koridoru 11, da Ministarstvo građevine i Ministarstvo finansija imaju potpuno istu ulogu kao i Ministarstvo saobraćaja u realizaciji tog projekta.

Ministar saobraćaja naglasio je, odgovarajući na pitanje novinara kako tumači kritike na njegov račun od strane ministra Ilića, da su Koridor 11 i Koridor 10 projekti Vlade Srbije.

Mrkonjić je kazao da nije lako graditi auto-put, 'da je mnogo lakše sanjati, nego nešto ostvariti.

(I. M. / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA