Istorijski trenutak za brazilsku naciju. Petostruki svetski šampion i višestruki prvak Južne Amerike u subotu će imati jedinstvu priliku da se u duelu sa Meksikom (16.00) dokopa prve zlatne olimpijske medalje. Sastav kojim raspolaže selektor Mano Menezes kadar je i za veće domete nego što je finale Olimpijskih igara, tako da će u duelu sa Meksikancima sigurno biti apsolutni favorit.

Nakon kašljucanja u grupnoj fazi takmičenja, „karioke“ su od četvrtfinala zaigrale na visokom nivou. Ekipa koja bi uz manje promene i dorade trebalo da reprezentuje Brazil na Svetskom prvenstvu u njihovoj zemlji odigrala je najbolji meč u polufinalu sa Južnom Korejom. Lidersku palicu od Nejmara preuzeo je maestralni napadač Leandro Damjao, koji je ujedno i najbolji strelac tima.

– Nisam previše uzbuđen zbog kritika. Svakome od nas osnovna je želja da Brazil osvoji zlatnu medalju. Trudim se, ulažem maksimum na terenu i nadam se da ćemo napokon postati prvaci na olimpijskom turniru – naveo je Nejmar.

Meksiko se u četvrtfinalu namučio sa Senegalom, a zatim je do finala došao preokretom u meču sa Japanom. Njima je ofanzivna linija najkvalitetniji deo tima, a utisak je da su pozadi dosta tanki i nesigurni. Jedan vid presinga brazilske ekipe mogao bi ozbiljno da poremeti koncepciju Meksikancima, koji su najopasniji iz prekida. „Sombrerosi“ sigurno neće srljati. Pojačaće vezni red i više će se koncentrisati na kontranapade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari