Capital.ba

Lideri blizu dogovora o 250 milijardi dolara za trgovinu

02.04.2009. / 13:20

dolari-3LONDON, Lideri Grupe 20 najrazvijenijih zemalja blizu su dogovora o usvajanju paketa od 250 milijardi dolara za finansiranje oporavka globalne trgovine, izjavio je danas izvor sa samita u Londonu.

“Lideri su blizu dogovora o najmanje 250 milijardi dolara u naredne dvije godine za podršku finansiranju trgovine posredstvom izvoznih kreditnih i investicionih agencija, kao i radom multilateralnih razvojnih banaka”, rekao je izvor koji je želio da ostane anoniman.

Britanski premijer Gordon Braun izjavio je prije samita da je cilj da se postigne sporazum o 100 milijardi dolara za jačanje trgovine.

Komesar EU za trgovinu Ketrin Ešton izjavila je juče da je realan iznos neophodan za podršku međunarodnoj trgovini 304 milijardi dolara.

Predsjednik Svjetske banke Robert Zelik izjavio je ranije ove sedmice da će pokrenuti program za finansiranje trgovine vrijedan 50 milijardi dolara, a zvaničnici na samitu rekli su da će ta sredstva biti uključena u paket od 250 milijardi dolara

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!