Federer naredni Đokovićev protivnik

Svetski igrač broj dva Rodžer Federer pobedio je Amerikanca Endija Rodika sa 6:3, 4:6, 6:4 i plasirao se u polufinale turira iz Masters serije u Majamiju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 02.04.2009.

09:47

Default images

Naredni protivnik Švajcarca biće Novak Đoković, koji je sa 2:0 pobedio Žoa Vilfreda Congu. Rodik nije uspeo da savlada Federera i pored velike podrške koju je imao sa tribina.

U prvom setu Federer je odlično servirao, a uspeo je da oduzme servis protivnika dva puta. Drugi set je bio druga priča, a Rodik je preuzeo vođstvo kada je Federer napravio duplu servis grešku na brejk lopti. Rodik je vodio sa 5:4, Federeru se ukazala prilika da napravi brejk. Ipak je Amerikanac bio siguran i tako stigao do izjednačenja u setovima.

U uzbudljivom odlučujućem setu prva četiri gema serveri su dobili bez izgubljenog poena. Ipak, na kraju se sreća ukazala Federeru koji je stigao do meč lopte. Rodik je sa tribina imao i veliku podršku igrača Majami Dolfinsa Džoija Portera, a malo je nedostajalo da izjednači u trećem setu na 5:5. Ipak, Federerov bekhend pasing šot zakačio je mrežu i preko Amerikanca pao u teren. Taj poen doneo je Švajcarcu 17. pobedu u 19 duela protiv Rodika.

„Trebalo je da kontrolišem bolje drugi set. Izgubio sam ga i u trećem sam bio pod velikim pritiskom. Srećan sam što sam prošao dalje. Mislim da sam na kraju imao i dosta sreće kod tog završnog udarca. Dobro sam udario lopticu i ona je pala gde je trebalo“, rekao je Federer.

13-struki osvajač grendslem turnira igraće u petak protiv Đokovića, koji se konačno vraća u onu prepoznatljivu vrhunsku formu.

„Nema mnogo priče o Rodžeru. On je konstantan na svim velikim turnirima. Toliko je dominirao poslednjih nekoliko godina. Biće to zaista težak meč“, rekao je Đoković.

Na turniru u Majamiju u četvrtak se igraju dva preostala četvrtfinala. Od 21 čas prvi reket sveta Rafael Nadal igra protiv Argentinca Huana Martina del Potra, dok će jedan sat posle ponoći svoj duel odigrati Britanac Endi Mari i Španac Fernando Verdasko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: