PANIKA: U Kuršumliji zabeleženo plus 44!

U meteorološkoj stanici tvrde da je temperatura niža, a da termometar na apoteci ne valja jer je izložen suncu i okružen betonom

  • 0

Iako je Kuršumlija u protekla tri dana bila najtopliji dan u Srbiji, danas je kod stanovništva paniku izazvao termometar koji pokazuje temperaturu od 44 stepena, a koji se nalazi na krovu apoteke u centru grada! Ipak, meteorološkoj stanici u tom gradu kažu da je prava temperatura 39 stepeni.

U meteorološkoj stanici kažu da je taj termometar izložen suncu i da zbog toga ne meri tačno.

- Predstavnici stanice će zatražiti od direktora apoteka da uklone taj termometar jer stvara paniku kod stanovništva - rekao je šef te stanice Dragan Milenković.

On je dodao da termometar ne meri tačno jer, osim što je izložen suncu, okolo su asfalt i beton. Sa druge strane,  u stanici se temperatura meri po standardima, odnosno u hladu.

Inače, zbog visoke temperature gotovo 50 odsto je povećan broj pacijenata koji su zatražili lekarsku pomoć, rečeno je u hitnoj službi Doma zdravlja u Kuršmliji.

Dežurna lekarka Slavica Radivojević istakla je da su zbog čestih kolapsa građana usled toplotnih udara zdravstveni radnici gotovo stalno na terenu, odnosno da pacijente zbrinjavaju pretežno na javnim mestima. Ona je istakla da je najveći problem pružiti zdravstvenu i druge vrste pomoći stanovnicima udaljenih planinskih sela, jer su u većini slučajeva njihove kuće nepristupačne za dolazak vozilom.

Inače, danas je najtopliji dan ovog leta i u najvećem delu Srbije temperature su iznad 40. podeoka

(M. S. / Izvor: Mondo, Agencije / Foto: Panoramio.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA