Capital.ba

Budžetski prihodi 62 % od plana

01.04.2009. / 15:55

pareKOTOR VAROŠ, U opštini Kotor Varoš u prva tri mjeseca ove godine od planiranih 1.476.479 KM budžetskih prihoda ostvareno je 918.655 KM ili 62 odsto, rekao je načelnik Odjeljenja za finansije opštinske Administrativne službe Branislav Stojanović.

Prihodi od indirektnih poreza ostvareni su sa 70 odsto, od poreza na lična primanja sa 61, od komunalnih taksi 49, administrativnih taksi 80, a od koncesija, korištenja građevinskog zemljišta i naknade za reprodukciju šuma u iznosu od šest odsto.

”Na kraju prošle godine budžetski deficit iznosio je 1.724.807 KM, a neizmirene obaveze 2.100.000 KM”, rekao je Stojanović .

On je naveo da je u okviru usvojenih mjera za ublažavanje negativnih posljedica svjetske krize neophodno da korisnici budžeta stvaraju obaveze u skladu sa ostvarenim, a ne na osnovu planiranih sredstava u opštinskom budžetu.

Stojanović je najavio kreditno zaduženje opštine radi prevazilaženja otežanog finansijskog stanja u budžetu. Srna

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!