Barozo: Sledeća godina još teža

Situacija na tržištu rada u Evropskoj uniji iduće godine mogla bi se još više pogoršati, izjavio je u Briselu predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Izvor: FoNet

Sreda, 01.04.2009.

15:11

Default images

On je ocenio da je rast nezaposlenosti jedan od razloga zbog koga veruje da podrška tražnji može biti jedan od načina borbe sa nezaposlenošću.

Barozo je nedavno rekao da bi u Uniji, zbog krize, u 2010. godini stopa nezaposlenosti mogla da dostigne čak 10 odsto.

U januaru, u EU stopa nezaposlenosti porasla je na 7,6 odsto, u odnosu na isti mesec 2008, kad je iznosila 6,8 odsto. Broj ljudi bez posla povećan je za 2,2 miliona.

Nezaposlenost raste u gotovo svim zemljama članicama EU, a zbog slabljenja ekonomske aktivnosti situacija bi se još više mogla pogoršati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: