Capital.ba

Hiljade demonstranata na ulicama Londona zbog krize

01.04.2009. / 14:16

londonLONDON, Hiljade demonstranata okupilo se danas na dobro čuvanim ulicama Londona uoči samita Grupe 20 o globalnoj ekonomskoj krizi.

Demonstranti su se okupili raznim povodima – od upućivanja zahtjeva za pomoć svjetskoj sirotinji, preko suzbijanja klimatskih promjena, do kažnjavanja odgovornih za sadašnju ekonomsku krizu.

“Naš ste novac pokrali”, piše na transparentu postavljenom ispred zgrade Banke Engleske, u centru britanske prijestonice.

Jedan demonstrant, obučen u odoru smrti, predvodio je povorku do britanske centralne banke, gdje su okupljeni pozivali na spaljivanje bankara na lomači zajedno sa premijerom Gordonom Braunom.

“Tajms” je sažeo bezbjednosne pripreme uoči samita u naslov “Tvrđava London”, a list “Siti ej-em”, piše da je London “grad pod opsadom”.

Policija je u stanju uzbune zbog eventualnih terorističkih napada, iako nisu upućene konkretne prijetnje.

Samit G20 obezbjeđuje oko 2 500 policajaca, a dodatni čuvari pratiće učesnike samita i ostale međunarodne zvaničnike.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!